Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مهارت از جمله نیازهای حیاتی و گسترده جامعه  امروز کشور است، عدم فراگیری مهارت توسط هر فرد از جمله جوانان سبب شده تا کشور ما بیشتر از گذشته درگیر معضلی همانند بزرگ بیکاری شود، مهارت نداشتن جوانان در دنیای حاضر آنان را به مرحله ی وابستگی به مدرک تحصیلی نزدیک تر خواهد کرد، متاسفانه مدرک گرایی محض بر جامعه ی امروزی ایرانی مسلط شده است و در این شرایط وظیفه  مهم ارگان های دولتی خواهد بود که شرابطی را فراهم کنند تا جوانان و نوجوانان در کنار تحصیلات خود به فراگیری مهارت بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوانان ما باید بدانند برای ارتقای خود در هر ارگان و یا سازمانی و با هر جنسیت و سنی که قرار دارند بایستی به مفهوم و لزوم مهارت برسند و تلاش کنند تا مهارتی را با علاقه و پشتکار دنبال کنند.

ضرورت فراگیری مهارت، توانایی انجام کاری به بهترین شیوه محدود به سنین خاصی نخواهد شد و ابتدای مسیر آموزش مهارت از همان دوران کودکی خواهد بود، باید خانواده ها در محیط خانه و معلمان در مدارس با تشخیص درست و به موقع استعداد کودکان، آنها در مسیر رشد استعداد و توانایی هایشان راهنمایی کنند.

کودکان همانند خاک حاصل خیزی هستند که آموزش صحیح در راستای استعدادشان موجب رشد و بالندگی آنها شده و کمک شایانی به دستیابی آنها به مهارت و نیز موفقیتشان در بزرگسالی خواهد کرد.

همچنین با شیوع کرونا و کسادی اغلب مشاغل بزرگ و افت مسائل اقتصادی نیز فراگیری مهارت برای جبران نیاز مالی افراد مختلف و کسب درآمد در شرایط فعلی لازم و جدی خواهد بود.

مهارت هنگامی موثر و عملی خواهد بود که فرد قبل از انتخاب رشته و تصمیم به کسب مهارت آموزی در آن نسبت به اینکه این رشته آیا مناسب نیاز بازار و یا جامعه است یا خیر؟ موسسه ای که در آن آموزش می بیند معتبر است یا خیر؟ مربیان آن آیا به روز و آموزش دیده اند یا خیر؟ آگاهی یابد.

سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اهداف تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر، آموزش جویندگان کار فاقد مهارت و ارتقا مهارت نیروی شاغل اقدام به آموزش مهارتی گروه های هدف خود از جمله کارجویان، شاغلینِ(بنگاه های اقتصادی- اتحادیه ها و اصناف)، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، دانش آموزان،سربازان وظیفه،ساکنین مناطق محروم، مرزی و سکونتگاه های غیر رسمی، گروه های در معرض آسیب (از جمله زنان سرپرست خانوار و کودکان کار)، زنان خانه دار، افراد دارای معلولیت، روستائیان، عشایر، زندانیان و خانواده ­هایشان، معتادان بهبود یافته، آسیب دیدگان اجتماعی، اتباع خارجی و پناهندگان، مربیان سایر کشورها می کند.

از میان 66 رشته ای که سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به افراد آموزش می دهد صنایع دستی ( چوب، فلز، سفال، چاپ، سنگ، شیشه، چرم) با زیر شاخه ی دوزندگی کیف چرم با دست رشته ای است که در این گزارش به آن پرداخته خواهد شد.

فرزانه شهباز پور، مربی رشته دوزنده کیف چرمی با دست سازمان فنی و حرفه ای در گفت و گو با خبرنگارحوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: هنرجویان رشته دوزنده کیف چرمی در سازمان آموزش فنی و حرفه ای به مدت 268 ساعت تحت آموزش هستند، هنرجویان از ابتدای دوره دوخت ها و برش زدن را یاد می گیرند و موفق به دوخت کیف های فانتزی از جمله کوله پشتی خواهند شد.

وی افزود: هنرجویان رشته دوزندگی کیف چرم در مدت زمانی 2 ماه و نیم مهارت مختص به این رشته را کامل فرا خواهند گرفت،هزینه  ثبت نام این رشته بدون درنظر گرفتن تهیه مواد اولیه برای شروع هنگام ثبت نام در سایت سازمان فنی و حرفه ای 25 هزار تومان است و ماحصل کار برای هنرجو محفوظ خواهد ماند.

وی ادامه داد: سازمان فنی و حرفه ای از آنجا که به صورت بین المللی فعالیت دارد استانداردهایش مطابق معیارهای جهانی است و از مقیاس های جهانی در حال پیروی است، این موضوع سبب شده تا مسیر آموزش و در پایان آزمودن هنرجویان( کتبی و عملی) بر اساس استانداردهای بین المللی باشد، همچنین به روز بودن مداوم مربی ها از الزامات اساسی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است.

اعتبار مدارک سازمان آموزش فنی و حرفه ای در تمامی کشورها

شهباز پور گفت: تمامی مدرک های صادره از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از اعتبار لازم در دیگر کشورها برخوردار است، همچنین اعتبار این مدارک از آزمون کتبی و عملی نشات می گیرد، سوالات آزمون اولیه از بانک سوالات خواهد بود و مربیان تمام کشور طراحان این سوالات هستند که به صورت رندومی در هنگام آزمون از هنرجو گرفته خواهد شد.

وی توضیح داد: کسب موفقیت در آزمون های کتبی و عملی نیاز پیگیری و آموزش دقیق مربی با کارآموز است، پس از توفیق در آزمون کتبی مرحله دوم آزمون عملی خواهد که این آزمون توسط مربی از مرکز دیگری گرفته خواهد شد.

شهباز پور یادآور شد: تعدادی از رشته ها از جمله رشته ی دوزندگی کیف چرم با دست جزو مشاغل خانگی محسوب می شوند، و هنرجویان دوره دیده ی این رشته ها با ارائه مدرک در فرهنگ سراها، خانه های فرهنگ، سازمان آموزش و پرورش به عنوان مربی کار و دانش فرصت اشتغال دارند.

وی عنوان کرد: افراد دوره دیده ی این رشته امکان فروش محصولات خود در نمایشگاه ها، کسب و کارهای مجازی را دارند و در صورت تمایل می توانند در فضای مجازی اقدام به قبول سفارش محصول کنند.

شهباز پور گفت: هنرجویان هنگام ثبت نام به دو دسته تقسیم خواهند شد، یک گروه صرفا برای پر کردن اوقات فراغت خود تصمیم به یادگیری این رشته را دارند و گروه دوم برای کسب درآمد می خواهند تحت آموزش این رشته قرار بگیرند.

وی ادامه داد: خروجی هر دوره از این رشته به فعالیت در خانه کارگر، نمایشگاه ها، فرهنگ سراها، پاگرفتن کسب و کارهای آنلاین شده است.

شهباز پور یادآور شد: رشته دوزندگی کیف چرم با دست از جمله رشته های سختی است که به دلیل دارا بودن نکات بسیار مهم و زیاد شرایط برگزاری آن به صورت آنلاین ممکن نیست و نیازمند حضور فیزیکی هنرجویان است.

دوزندگی کیف چرم جزو کم هزینه ترین رشته ها

وی بیان کرد: برای تهیه مواد اولیه با چرم مصنوعی هزینه ای بین 700 تا 800 هزار تومان لازم است، همچنین راه اندازی کارگاه دوزندگی کیف چرم بدون احتساب هزینه کارگاه مبلغی بین یک و نیم تا دو میلیون تومان برای شروع این کار نیاز دارد.

شهباز پور توضیح داد: آموزش های سازمان فنی و حرفه ای به دلیل حفظ روند اقتصادی بودن هزینه ها با چرم مصنوعی انجام می شود، مراحل کار با چرم مصنوعی تفاوتی با چرم طبیعی ندارد اما در بحث هزینه مالی اختلاف بسیار زیادی وجود دارد که من به هنرجویان خود پیشنهاد میکنم با چرم مصنوعی فعالیت داشته باشند.

وی گفت: دوره زمانی آموزش این رشته مشخص است و در مدت 2 ماه و نیم هنرجو مهارت های لازم برای دوخت کیف چرمی را می آموزد، متاسفانه کلاس های خارج از سازمان فنی و حرفه ای به دلیل کسب سود بیشتر زمان آموزش این رشته بدون دلیل و آموزش جدیدی افزایش می دهند.

شهباز پور یادآور شد: ابتدای هر دوره آموزشی هنرجویان فاقد اطلاعات تخصصی هستند و در نهایت خروجی این کلاس ها شامل هنرجویان دارای مهارت و آموزش تکمیلی مخصوص به رشته خود است.

وی ضمن اشاره به استقبال بالای هنرجویان نسبت به رشته دوزندگی کیف چرم افزود: در هر دوره ای تعدادی بین 20 تا 25 نفر به عنوان ذخیره ثبت نامی را سازمان آموزش فنی و حرفه ای در لیست خود دارد، ودر تمامی مقاطع تحصیلی از دیپلم تا دکترا افراد علاقمند به آموزش این رشته وجود دارد.

شهباز پور افزود: در شرایط عادی کشور و قبل از شیوع ویروس کرونا در هر دوره 15 نفر شرکت می کردند اما در شرایط فعلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اقدام به ثبت نام حضوری تنها 6 نفر از هنرجویان می کند.

نرگس علیمردانی رئیس مرکز، مرکز شماره ۴ پروین اعتصامی در گفتگو با خبرنگار  حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در استان تهران مرکز شماره 4 پروین اعتصامی  تنها مرکزی است که رشته دوزندگی کیف چرم با دست را آموزش می‌دهد، همچنین افزایش تقاضا برای ثبت نام در این رشته وجود دارد و ظرفیت ثبت نام کارآموز رشته دوزندگی کیف چرم با دست در پرتال آموزش این مرکز با یک مربی قبل از دوره‌ی شیوع کرونا حدود ۱۲ الی ۱۵ نفر هنرجو بود، اما بعد از بیماری کرونا و به دلیل رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، ظرفیت ثبت نامی هر دوره‌ی آموزشی این مرکز ۶ الی ۸ نفر است.

وی افزود: در گذشته سازمان فنی و حرفه ای مواد اولیه را به صورت رایگان برای هنرجو‌ها تامین می کرد، اما در حال حاضر مواد مصرفی توسط هنرجو‌ها تهیه می‌شود و در انتها محصول نهایی برای کارآموز خواهد شد، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای غیر از هزینه‌ی مربی که در واقع حقوق مربی محسوب می‌شود بودجه‌ای بابت این رشته دریافت نکرده است.

کارآموزان هنوز با تجهیزات قدیمی آموزش می بینند

علمیردانی گفت: نبود تجهیزات به روز و جدید یکی از مشکلات حوزه‌ی کاری ما است، برای افزایش کیفیت تجهیزات سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای درخواست‌های خود را مطرح کرده ایم، اما متاسفانه تجهیزات مرکز از جمله میز و صندلی برای سال‌های گذشته است، به دلیل مشکلات و مقدار کم بودجه موفق به تعویض تجهیزات خود نشده ایم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکانات لازم  برای این آموزش وجود دارد ، بیان کرد: تنوع حرفه‌ها بسیار زیاد است، اما سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای امکان برگزاری آموزش رشته‌هایی را به وجود می‌آورد که طبق استاندارد امکان آموزش آن رشته فراهم باشد، رشته چرم دوزی با ماشین به دلیل عدم وجود تجهیزات این رشته در این مرکز آموزش داده نمی‌شود.

فنی و حرفه ای کارگزار آموزش مهارت با هزینه حداقلی

علیمردانی ادامه داد: در اصل حرفه‌هایی برای آموزش انتخاب می‌شوند که با حداقل‌ها، امکان پذیر باشد به این معنی که هنرجو با کمترین هزینه و تجهیزات بتواند کسب و کار خود را شروع کند.

وی در پاسخ به اینکه آیا این رشته برای زندانیان هم آموزش داده می‌شود، توضیح داد: تلاش می‌کنیم از طریق تفاهم نامه منعقد شده ، شرایط حضور زندانیان را برای کسب آموزش و استفاده از توان تجهیزاتی و مربیان مراکز دولتی فراهم کنیم.

بیشتر بخوانید:

سازمان فنی و حرفه ای در سال ۹۸ تولید کننده 25 میلیون ماسک بوده است ۱۰ سال از نیازهای بازار کار عقب هستیم

انتهای پیام/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان فنی و حرفه ای مهارت آموزی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور سازمان فنی و حرفه ای فنی و حرفه ای آموزش این رشته فراگیری مهارت چرم مصنوعی شهباز پور کسب و کار خواهد شد ثبت نام رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۸۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمدمهدی صافی با اشاره به تحول در رویکرد آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: رویداد بزرگ صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) در راستای اجرای سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر ایجاد تحول در نظام آموزش و ارتقای کیفیت آموزشی و مهارتی دانشجویان در دانشگاه آزاد دزفول آغاز به کار کرد.

وی با اشاره به استقبال بالای واحد‌های صنعتی برای مشارکت در این رویداد ادامه داد: ۳۱ شرکت صنعتی شمال خوزستان برای پذیرش یک هزار دانشجو در قالب کارآموزی طرح پویش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول اعلام آمادگی کرده‌اند و در نمایشگاه صدرای این دانشگاه حضور دارند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول گفت: یادگیری نکات عملی و تجربی در محیط کار، ارتقای سطح مهارتی و کارآمادگی دانشجویان، افزایش اعتماد به نفس، کسب تجربه و ایجاد سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی و فراهم شدن فرصت استخدام پس از فارغ‌التحصیلی از مزایای کارآموزی طرح پویش است.

وی افزود: گسترش و اجرای بهینه طرح پویش (اشتغال همزمان با تحصیل)، معرفی دانش آموختگان دانشگاه به بنگاه‌های اقتصادی، ایجاد فرصت اشتغال و مهارت آموزی دانشجویان در بنگاه‌های اقتصادی و همچنین استفاده از خبرگان صنعت و خدمات به عنوان مدرسان مهارتی در دانشگاه از اهداف برگزاری این رویداد است.

صافی با بیان اینکه رویداد صدرا فرصت مناسبی برای صنعت به منظور جذب و استفاده از دانشجویان علاقه‌مند و جویای کار فراهم می‌کند، گفت: حضور دانشجو در محیط کار در حین تحصیل و تجربه عملی دانش و مهارت‌هایی که در دانشگاه کسب کرده است نقش تعیین کننده‌ای در اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی دارد.

وی تغییر ذائقه اجتماعی در انتخاب رشته‌های دانشگاهی را از دیگر اهداف برگزاری این رویداد دانست و افزود: رویداد صدرا و آشنایی جوانان به ظرفیت‌های شغلی صنایع و بنگاه‌های کارآفرین موجود نقش تعیین کننده‌ای در ذائقه سازی و هدایت جوانان به سمت رشته‌های کاربردی مورد نیاز صنعت دارد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی دزفول بیان کرد: انعقاد تفاهم‌نامه‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری میان دانشگاه و صنایع و فراهم کردن فرصت حضور اساتید و دانشجویان در صنعت به منظور شناسایی و حل مشکلات و مسائل مبتلا به واحد‌های صنعتی از دیگر دستاورد‌های مهم رویداد صدرا است.

۵۰ واحد صنعتی و صاحبان کسب و کار برای شرکت در رویداد بزرگ صدرا اعلام آمادگی کردند که از این تعداد ۳۱ واحد صنعتی، کارآفرین و فعال در بخش کسب و کار در نمایشگاه این رویداد ظرفیت‌ها و نیاز‌های خود را ارایه کردند.

رویداد صدرا مخفف «صنعت، دانشگاه و راه اشتغال» است که با مشارکت دانشگاه‌ها، شرکت‌های مختلف فناور و مراکز رشد و شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی به منظور ایجاد ارتباط میان دانشگاه، صعت و اشتغال برگزار می‌شود.

برگزاری نمایشگاه و رویداد صدرا زمینه‌ساز حضور دانشجویان در طرح پویش یا همان اشتغال همزمان با تحصیل برای دانشجویان است. برگزاری رویداد صدرا در دانشگاه‌های توانسته است زمینه اشتغال بسیاری از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی را در سراسر کشور فراهم کند

فعالیت این نمایشگاه که از دهم اردیبهشت ماه آغاز شده تا دوازدهم اردیبهشت ماه میزبان دانشجویان این واحد است. علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۹ تا ۱۴ با حضور در این نمایشگاه ضمن آشنایی با ظرفیت‌ها و نیاز‌های واحد‌های صنعتی، تولیدی و کارآفرین امکان فعالیت در این واحد‌ها به عنوان کارورز را دارند.

دیگر خبرها

  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • کارنامه تحولی آغازی برای اجرای سند تحول بنیادین است
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران
  • مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز پایان یافت
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • از بین رفتن یا تغییر در ۸۰ میلیون شغل طی چند سال آینده
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور